24 Kasım 2015 Salı

Çanakkale, Güzelyalı

       
         Güzelyalı... Sanırım çoğu sahil kenti'nin bir güzelyalısı var.  Çocukluğumda hatırladığım bir kaç yerden  biridir güzelyalı ... Eskiden  çam ağaçlarının arasından döne döne giden bir yoldan gelirdik oraya... Günübirlik gelir pikniğimizi yapar, denize girer dönerdik evimize. Bizim için denize gitmek cümbüştü eğlenceydi o zamanlar... Oturduğumuz ilçenin denize kıyısı yoktu ve bizim Arabamız da yoktu. Durum böle olunca öle her hafta sonu denize falan gidilmezdi. Gittikmi de sudan çıkılmak bilinmezdi:) 
         Şimdi ise her fırsatta gidiyoruz yazın boyu uzun işten erken çıktıysak hemen soluğu güzelyalıda alıyoruz. Çünkü bizim kız suyu çok seviyor :) bizde onu mutlu etmeye bayılıyoruz :) 
Aslında güzelyalı Çanakkale'ye çok yakın 15 dk mesafede ( çevre yolundan) . Burası şahıslara ait yazlıklardan ve kurumlara ait çamp alanlarından oluşuyor. Kendi halinde bir yer. Büfesi , marketi, çay bahçesi, restorantı olan bir yerleşim. Deniz'i hala temiz. Kumsalı güzel. Biz şimdiki adı uluslararası gençlik kampına ( eski adı öğretmenler kampı) gidiyoruz. Girişi ücretli piknik yapmaya çamlık alanı var. Kafeteryası var. Haftasonları genelde kalabalık olur. Deniz bebekle birlikte girilebilir. Salih şeridi dar hemen arkasına minik bir tepe var sahile merdivenden inerek geliyorsunuz öle diyeyim.işte bizim güzelyalımız böle ya sizinkisi? ....

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder