18 Kasım 2015 Çarşamba

Çanakkale, Eceabat kabatepe ye bebekle günübirlik tatil



              Bu defa tatil rotamızı kaba tepe orman kampına çevirdik. Burası benim ikinci popüler yerim. Birincisini papazlık plajını zaten anlatmıştım. Biz buraya sık sık gideriz. Nasıl gidilir, ne yapılır edilir anlatacağım. Ama önce biraz mevkisinden bahsedeyim . Burası Çanakkale savaşların geçtiği Gelibolu yarımadasında bulunuyor. Çanakkalenin Eceabat ilçesinden geçerek gidiliyor. Arabanızda yada  Eceabat'tan kalkan minibüslerde gidebiliyorsunuz .  Kampın sağ tarafında kapatepe limanı bulunuyor. Bu Liman'dan da Gökçeada'ya giden gemi kalkıyor. Gökçeada'nın da bir çok güzel plajı var ama bu başka bir yazının konusu :) Bizim güzergahımız şöyle gerçekleşiyor,  arabaya Çanakkale'den Eceabat feribotunu biniyoruz . 15 dk sonra eceabattayız. Eceabat'ın içinden geçip sağ istikamete doğru sahil yolu üzreninden devam ediyoruz hatırladığım kadarıyla 15 dk falan sürüyor bu  yolculuk.
             Bu kısa yolculuğun en sevdiğim yanı ayçiçek tarlaların arasından geçmek.( Bizim buralarda günebakan derler ayçiçeklerine)... Çok güzel fotoğraflar çekebilirsiniz bu yolda benden söylemesi:). Aklıma gelmişken karnınız gitmeden acıkırsa yol üstünde bir kac gözlemeci - çay bahçesi - restorant var değerlendirebilirsiniz.  

              Şimdi gelelim kabatepe orman kampına birincisi işletmesi zayıf , oradaki yiyeceklere güvenmeyin beklentinizi karşılamayabilir. İkincisi hali hazırda piknik masaları mevcut ama mangal yok. Mangalınızı kendiniz getirin canıım. Benden tavsiye yanınızda çocuk varsa piknik sepeti aparatif şeyler hazırlayın çocuk açlıktan bayılmasın:) bir keresinde sadece denize diye gelmiştik kızına çıkacağı tuttu . Yanımızda sadece meyva almışım cocuk bi poşet dolusu meyva yemişti:)

            Burasınında on numara beş yıldız denen bir deniz'i var. Tertemiz , Berrak, pırıl pırıl ( lodos dışında) . Deniz'i git git belinizi geçmiyor baya sığ , çocukluya uygun ilk yüzme denemeleri yapılabilir:) kumsalıda geniş , kumu ehh fena değil kumdan kale yapılabilir yinede. Burda amaç güzel bir deniz evet burası sizin için.. 
Not: tesis her aman açık olmaya biliyor. 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder